WEBQUEST SOBRE UNA ESPÈCIE ANIMAL

Antonio Jimeno
ajimeno © 2005

Introducció
Tasca
Procés
Recursos
Qualificació
Avaluació

Introducció

Gorilla gorilla. Imatge exposada per E.T. en http://groups.msn.com/excelente/

El goril·la és el més gran de tots el simis. Els mascles poden arribar als 2 metres d'alçada i als 250 kg de pes.

Viuen en grups de 6 a 30 individus comandats per un gran mascle que generalment té l'esquena platejada. Són animals vegetarians que viuen a zones boscoses d'Àfrica. Es diferencien dues subespècies: el goril·la de costa que viu a la conca del Congo i el goril·la de muntanya que viu entre Rwanda i Burundi.

El goril·la és una de les espècies més amenaçades. Actualment només queden uns 200 a 300 individus de la subespècie de muntanya i el perill d'extinció ha augmentat degut a les guerres existents en aquella zona. Cal continuar demanant l'establiment d'una gran reserva natural si volem salvar aquesta espècie.

Índex del treball

• Es tracta de fer un treball tant complert com et sigui possible sobre una espècie animal que tu mateix has de triar. Al menú que hi ha a la fila superior trobaràs totes les indicacions sobre com fer-ho i els llocs on pots trobar una primera informació.

• És més que un treball de recerca sobre zoologia ja que també es demana que aportis informació sobre els aspectes ecològics i culturals relacionats amb l'espècie escollida.

• És més que un treball convencional ja que l'eina bàsica de treball serà un ordinador connectat a internet. El treball, una vegada finalitzat, s'ha d'escriure utilitzant el programa PowerPoint i s'ha de lliurar al professor/a en un disquet o en un CD-ROM. Posteriorment s'ha de presentar a classe i defensar-ho públicament. En la valoració del treball es contemplaran tots aquests aspectes.

• M'agradaria molt rebre una còpia del teu treball. L'objectiu és penjar a la nostra WEB (Aula 2005) els millors d'aquests treballs per a què puguin ser consultats per tothom. Ànim i que aconsegueixis fer un bon treball.

Antonio Jimeno
aula2005@gmail.com

S'autoritza utilitzar aquest disseny de webquest sempre que es faci constar que l'autor és A. Jimeno © 2005

Pàgina principal de la WEB