Autor: Antonio Jimeno
"Copyright © 2013 A. Jimeno.

Il·lustrador: Amadeu Blasco
Copyright © 2013 A. Blasco.

(Actualitzada el 02-08-2013)

AULA 2005

Suggeriments sobre com utilitzar aquesta WEB a l'aula. Els autors autoritzen l'ús dels textos i les imatges si es fa sense afany de lucre i sempre que es faci constar el nom dels autors, incloent els següents textos "Copyright © 2013 Antonio Jimeno" i "Copyright © 2013 Amadeo Blasco" respectivament. Per a contactar amb els autors enviar un correu electrònic a: aula2005@aula2005.com.

NOTICIES

A la VIII Olimpíada Iberoamericana de Biologia 2014 (OIAB 2014) els quatre representants d'Espanya han obtingut dues medalles d'or, una de plata i una de bronze. Aquesta Olimpíada es va celebrar del 7 al 12 setembre 2014 a l'Acadèmia Mexicana de Ciència, a la Ciutat de Mèxic. Van participar 40 estudiants de 17 a 18 anys en representació dels següents 11 països: Argentina, Bolívia, Brasil, Costa Rica, Cuba, Equador, El Salvador, Espanya, Mèxic, Perú i Portugal. Els quatre guanyadors espanyols van ser:

  • Álvaro Ortega González. Col.legi Internacional Eirís de La Corunya. Galícia. Medalla de Bronze.
  • Daniel Aguilar Figueroa. IES P Luis Coloma de Jerez de la Frontera. Andalusia. Medalla d'Or.
  • José Manuel Ezquerra Aznárez. IES Reis Catòlics d'Ejea dels Cavallers. Aragó. Medalla d'Or i número u de l'Olimpíada.
  • Oleksandra Khomenko. CPEIPS Luther King de Sant Cristóbal de la Llacuna. Canàries. Medalla de Plata.

Accés als resultats en la OIAB 2014 de tots els països

Més informació sobre aquesta notícia i accés als enllaços a la web de la OEB.

A la XXV Olimpíada Internacional de Biologia 2014 (IBO 2014) els quatre representants d'Espanya van obtenir tres medalles de bronze i una menció d'honor. Aquesta olimpíada es va celebrar del 6 al 13 juliol 2014 a Bali (Indonèsia). Van participar 238 estudiants de 17 a 18 anys de 61 països. Els quatre guanyadors espanyols van ser:

  • Carlos Giner Laguarda. Col.legi de Nostra Senyora del Pilar de València. València. Ha guanyat una Menció d'Honor.
  • Flor Andrea Alonso Soret. IES Maria Soliño de Cangas del Morrazo. Galícia. Ha guanyat una Medalla de bronze i ha quedat a 3 llocs de la plata.
  • Jorge Lázaro Farré. Col.legi La Farga de Mirasol. Catalunya. Ha guanyat una Medalla de bronze.
  • Nil Saez Calveras. IES Puig-reig de Puig-reig. Catalunya. Ha guanyat una Medalla de bronze.

Accés als resultats en la IBO 2014 de tots els països

Més informació sobre aquesta notícia i accés als enllaços a la web de la OEB.

«El mar a fons» és un projecte creat i desenvolupat en col·laboració entre l'Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) (dirigit i coordinat per Josep-Maria Gili i Begoña Vendrell) i Obra Social "la Caixa". El projecte acosta el coneixement sobre els mars i oceans a l'àmbit educatiu mitjançant diverses propostes didàctiques. A partir d'aquesta plataforma virtual es pot accedir als continguts educatius i participar activament en el projecte tant des de centres escolars com des de casa. Accés: http://www.elmarafondo.com/

Olimpíada Espanyola de Biologia. La Fase Nacional de la IX Olimpíada Espanyola de Biologia es va celebrar del 26 al 29 de març a Saragossa. Accés a tota la informació ia les imatges en aquest enllaç.

Contingut i compra 18€