Autor: Antonio Jimeno
"Copyright © 2013 A. Jimeno.

Il·lustrador: Amadeu Blasco
Copyright © 2013 A. Blasco.

(Actualitzada el 02-08-2013)

AULA 2005

Suggeriments sobre com utilitzar aquesta WEB a l'aula. Els autors autoritzen l'ús dels textos i les imatges si es fa sense afany de lucre i sempre que es faci constar el nom dels autors, incloent els següents textos "Copyright © 2013 Antonio Jimeno" i "Copyright © 2013 Amadeo Blasco" respectivament. Per a contactar amb els autors enviar un correu electrònic a: aula2005@aula2005.com.

NOTICIES

En la VII Olimpíada Iberoamericana de Biologia 2013 (OIAB 2013) els quatre representants d'Espanya han obtingut dues medalles d'or, una de plata i una de bronze. Aquesta Olimpíada es va celebrar de l'1 al 7 de setembre de 2013 a la Universitat Nacional de Riu Quart, a la província de Còrdova, a Argentina. Van participar quaranta estudiants de Batxillerat en representació dels següents 10 països: Argentina, Bolívia, Brasil, Costa Rica, Equador, El Salvador, Mèxic, Perú i Portugal. Els guanyadors van ser:


  • Medalla d'Or: ESTHER ALONSO BÉ del Col·legi La nostra Senyora del Pilar de Jerez de la Frontera (ANDALUSIA).
  • Medalla d'Or: JUAN VALLEJO GRIJALBA de l'IES P. M. Sagasta de Logroño (LA RIOJA).
  • Medalla de Plata: DAVID DÍEZ IBÁÑEZ de l'IES Elaios de Saragossa (ARAGÓ)
  • Medalla de bronze: MIKEL MARÍN BAQUERO de l'IES Ítaca de Saragossa (ARAGÓ).

En la XXIV Olimpíada Internacional de Biologia en Berna 2013 del 14 al 21 de Juliol, Espanya ha obtingut tres medalles:

  • Medalla d'Argent. DIEGO ORS LÓPEZ (C. VALENCIANA)
  • Medalla de Bronze. QUIM LLORENS GIRALT (CATALUNYA)
  • Medalla de Bronze. ANDREA LAGUILLO GÓMEZ (CANTABRIA)
  • IGNACIO LARREA LOZANO (C. MADRID), es va quedar molt a prop.

Més informació sobre aquesta noticia i accés als enllaços a la WEB de l'OEB.

«El mar a fons» és un projecte creat i desenvolupat en col·laboració entre l'Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) (dirigit i coordinat per Josep-Maria Gili i Begoña Vendrell) i Obra Social "la Caixa". El projecte acosta el coneixement sobre els mars i oceans a l'àmbit educatiu mitjançant diverses propostes didàctiques. A partir d'aquesta plataforma virtual es pot accedir als continguts educatius i participar activament en el projecte tant des de centres escolars com des de casa. Accés: http://www.elmarafondo.com/

Olimpíada Espanyola de Biologia. La Fase Nacional de la VIII Olimpíada Espanyola de Biologia es va celebrar del 7 al 10 de març de 2013 a Madrid. Accés a tota la informació i a les imatges en aquest enllaç.

Sis morts a la Xina pel nou brot de grip aviària. El nombre de morts a l'est de la Xina per la nova soca del virus de la grip aviària H7N9 ja ha augmentat a sis, després de la mort d'un granger de la ciutat de Huzhou, a la província oriental de Zhejiang, i de dues persones més a la de Xangai. ... Llegir més (El Periódico 05/04/2013).

 

Contingut i compra 18€